Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Broaştele care îşi doreau un rege (adaptare după Esop)

Broaştele care îşi doreau un rege (adaptare după Esop)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o baltă mlăştinoasă trăia fericită o armată de broaşte. Cântau, dansau şi se bălăceau cât era ziua de lungă. După o vreme, şi-au dat seama că nu aveau rege, aşa că i-au trimis un sol zeului Jupiter, rugându-l să le dea şi lor unu.- Prea- puternice Jupiter, spuseră ele. Dă-ne un rege care să ne conducă şi să ţină ordine printre noi.

Când le auzi, zeul Jupiter râse din toată inima şi le aruncă un buştean mare, care făcu apa să sară în toate părţile. Broaştele s-au speriat groaznic, năpustindu-se la mal. După o vreme, cum buşteanul nu se mişca, o broască mai curajoasă s-a aventurat până la el şi l-a atins. Buşteanul a rămas nemişcat, aşa că broasca a sărit pe el şi a început să danseze.

Văzând asta, i s-au alăturat şi celelalte broaşte. Într-o zi, două, broaştele au revenit la îndeletnicirile lor obişnuite, fără a-l mai băga în seamă pe regele din mijlocul lor. Cu timpul, broaştele şi-au dat seama că regele nu le guverna aşa cum s-ar fi cuvenit, aşa că i-au trimis lui Jupiter încă un sol:

– Noi vrem un rege adevărat, care să ne poată conduce cu adevărat.

Citește și:   Pisica transformată într-o fată

Jupiter s-a mâniat când le-a auzit vorbind astfel şi le-a trimis imediat o ditamai barza. Aceasta a început de îndată să le înfulece şi, nu după mult timp, era deja prea târziu ca broaştele să se mai poată căi de greşeala lor.

Morala: Gândeşte-te bine ce îţi doreşti! Nu mereu ceea ce îţi doreşti, este cel mai bun lucru.

Articole interesante

Lasa un comentariu