Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lacrimile trandafirilor, Eugen Jianu

Lacrimile trandafirilor, Eugen Jianu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În dimineaţa aceea însorită, când am iesit în gradină, printre petalele trandafirilor bunicii, straluceau scăpărându-şi boabele niste bobiţe mici; sclipitul lor părea aidoma lacrimilor, îndeosebi trandafirii cei roşii erau umezi de-a binelea, de parcă atunci s-ar fi oprit din plâns.Să plangă oare trandafirii? – m-am întrebat eu nedumerit. Oare cine să-i fi necăjit într-atat sau cine să le fi pricinuit vreun rău?
M-am aplecat asupră-le şi m-am uitat jur-împrejur: ei, bine, nu era nimeni! Ba nu: pe o floare se afla o albină pornita de cum a dat soarele, cu hărnicie, la cules. Dar nu cred ca albiniţa aceea mică, care zumzăia din aripioare, să fi inţepat trandafirul. Dimpotrivă, părea să-l mângâie.

Nu i-am spus nimica bunicii. Seara însă, cand udam împreună cu ea florile – şi trebuie să ştiţi că toate florile ne mulţumeau făcându-se din ce în ce mai frumoase – am cercetat trandafirii din nou, cu luare-aminte. Nu mai aveau lacrimi, deşi tot am mai văzut albine hărnicind prin preajmă-le.
I-am povestit totul bunicii, arătându-i nedumerirea mea, cerându-i să-mi spună de ce anume să fi plâns în dimineaţa aceea trandafirii. Bunica a zâmbit:

Citește și:   Povestea baiețelului care a făcut găuri în gard

– Trandafirii, ca toate celelalte flori ale grădinii, nu plâng, bobiţele acelea mici, pe care le-am văzut eu scăpărând pe petale, aidoma unor nestemate, nu erau lacrimi, ci rouă. Vara şi toamna, n dimineţile însorite şi calde, trandafirii se împodobesc cu rouă, arătându-şi astfel prospeţimea florilor şi căutând să atragă prin aceasta către ei cât mai multe albine sau fluturi. …

Va să zica şi florile vor să pară cât mai frumoase şi mai îmbietoare, spălându-şi obrajii după o noapte de somn!

Articole interesante

7 comentarii

  1. mie mi se pare ffffffffffffffffffff frumoasa
  2. Este minunat !!! M-a inspirat !!! :* – Cea mai tareeeee !!! 😉 Aylin !!!

  3. este foarte frumoasa m-a ajutat mult

Lasa un comentariu