Fetita alintata, de Otilia Cazimir

7

– Mamă, coase-mi paltonaşul!
– Mamă, mi s-a rupt rochiţa…
– Prinde-mi , mamă, guleraşul!
S-alinta mereu fetiţa.

Coase mama, ce să facă?
Mama n-are bucurii,
Necăjită şi săracă
Şi c-o droaie de copii.

Şi de treburi câte are,
Nici să doarmă n-are când
– De mi-ar creşte fata mare,
Să m-ajute mai curând!…

Vine fata alintată
– Mamă, coase-mi ciorăpiorul!
Dar măicuţa, supărată,
A luat-o mai cu zorul:

Uite ac şi uite aţă.
Nu mai eşti fetiţă mică,
Ia împunge – şi te-nvaţă –
Să mai coşi şi singurică!7 comentarii

 1. RADU ANA - MARIA CRISTINA pe
  eu spun ca este o poezie fara nustiu cum sa spun dar nu a fos foarte frumos cum ma asteptam de la asa o mare poeteta cred ca ii mai trebuie ceva inbunatatiri dar daca asa a fost atunci in mintea poetului nu mai putem sa schimbam poezia pentru ca altfel nu ar mai fi poezia originala adicaa clasica si nu ar mai fi poezia scrisa de OTILIA CAZIMIR ar fi modificata pe ici pe colo deci parerea mea nu e una foarte buna de la asa o mare poete mare pacat ca scriitorii ROMANIEIau murit asa de tinerei ca daca nu ar fi murit ar mai fi scris si acuma multe poezii mai poetice de cat cele scrise inainte deci asta a fdos comentariul meu desppre o asa mare poeta OTILIA CAZIMIR VA MULTUMESC
   (0)
   (0)
 2. draga maria cristina, ai spus un mare adevar, otilia cazimir a fost o mare poeta. poeziile ei sunt pt copii de 3 la 10 ani asa ca de vrei poezii poetice citeste eminescu , alecsandri, goga, etc si vei gasi ceea ce cauti. eu am crescut cu poeziile otiliei cazimir si iti pot spune ca astazi dupa 25 de ani inca mi le mai amintec.sunt usor de inteles, usor de invatat, usor de retinut pt orice copil.
  felicitarile mele pt acesta pagina , dati ocazia celor ce au invat aceste poezii sa isi aminteasca de copilarie
   (1)
   (0)
 3. Mie imi place poezia foarte mult.Poate nu ati inteles ce vrea sa zica.Se refera la faptul ca nu e bine sa fi razgaita si ca trebuie sa inveti sa te descurci si singura.
   (1)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?