Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Urmăreşte spionul

Urmăreşte spionul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Urmăreşte spionul” este un joc care se organizează, de preferinţă, în oraş. Organizatorul jocului va alege trei “detectivi”, un “spion” şi doi jucători de camuflaj ai spionului. Fiind mai dificil, se recomandă ca acest joc să se desfăşoare sub îndrumarea unui cadru didactic şi eventual cu colaborarea unui poliţist.

Detectivilor li se va spune că dintr-un imobil vor ieşi, în interval de cinci minute, trei persoane, unul fiind un spion care duce nişte fotografii la o adresă necunoscută. Ei trebuie să îl depisteze, să-l urmărească și să afle adresa la care a dus fotografiile.

Se stabileşte un termen pentru îndeplinirea misiunii.

Din imobilul în care începe jocul sunt lăsaţi să plece, unul câte unul, spionii şi cei doi copii, ultimii având misiuni scurte şi fără importanță (unul să cumpere ceva din apropiere, iar celălalt să ducă un obiect unui coleg).

Spionul nu îl cunoaşte pe detectiv. El se poate deplasa pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, cu excepţia taxiurilor sau maşinilor particulare. Această regulă este cunoscută şi de detectivi, care trebuie să se pregătească în consecinţă.

Citește și:   Lupta pe 30 de pătrăţele

Atât spionul cât şi detectivii se pot deghiza pe drum, schimbându-şi îmbrăcămintea, purtând ochelari etc. Dacă au reperat pe cel care joacă rolul spionului, detectivii nu se vor ţine după el în grup şi vor schimba mai mult de trei mijloace de transport, în afară de mersul pe jos.

Jocul este câştigat de spion dacă ajunge la adresa în timpul indicat, fără că detectivii să afle unde a mers sau este câştigat de detectivi în cazul că au aflat cât mai precis adresa.

La sfârşitul jocului se poate organiza o discuţie în cadrul căreia fiecare participant să prezinte felul în care şi-a gândit rolul şi cum a procedat. Detectivii pot imagina un sistem care ţine legătura între ei, în cazul când unul se rătăceşte (de exemplu, prin scrierea unor semne pe trotuar).

Este recomandabil ca jocul să fie repetat de 3-4 ori şi de fiecare dată copiii să aibă roluri diferite.

Articole interesante

Lasa un comentariu