Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Noduri

Noduri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În excursii, în drumeţii sau tabere poate fi nevoie să faci un nod dintr-o frânghie. Există mai multe feluri de noduri.
Deprindeţi-vă să faceţi repede cel puţin şase dintre tipurile de noduri existente. Verificaţi îndemânarea şi rapiditatea de a face noduri, organizând un joc:

Participanţii sunt împărţiţi în 3-4 grupe, având fiecare câte un număr egal de copii aşezaţi în monom. La o distanţă de 20 de metri, în faţa fiecărei grupe, se aşază câte 5 bucăţi de frânghie lungi de un metru.

La un semnal dat de conducătorul jocului, primul participant din fiecare grupă aleargă până la bucăţile de frânghii, ia una dintre ele şi execută unul din cele cinci tipuri de noduri care alcătuiesc tema jocului (tipurile de noduri pot fi stabilite de conducătorul jocului sau de către majoritatea participanţilor la joc).

Imediat ce termină, revine la grupa lui, se aşază la spatele şirului şi în locul sau porneşte al doilea jucător care va face alt tip de nod cu cea de a doua frânghie. Jocul continuă astfel până când toţi participanţii au executat toate cele cinci noduri.

Citește și:   Cercul prieteniei

Conducătorul jocului va nota ordinea în care termină primele trei echipe, apoi va verifica dacă nodurile au fost executate coerct. Pentru fiecare nod bun se acordă 1 punct. În plus, pentru rapiditate se acordă 3 puncte echipei care termină prima, 2 puncte celei de a doua, 1 punct celei de a treia.

În partea a doua a jocului, conducătorul va schimba frânghiile din faţa grupelor, trecându-le, de exemplu, pe cele ale primei grupe la cea de a treia, pe cele ale grupei a patra în faţa primei grupe etc.

După aceasta jucătorii primesc sarcina să deznoade toate cele cinci frânghii şi să le prezinte conducătorului jocului. Se acordă din nou punctele pentru rapiditate, jocul fiind câştigat de către grupa care a acumlat cele mai multe puncte.

Articole interesante

Lasa un comentariu