Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri distractive cu coarda

Jocuri distractive cu coarda
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Atunci când sari coarda te distrezi, faci mişcare şi îţi îmbunătăţeşti coordonarea. Pentru că vorbim de unul dintre cele mai îndrăgite obiecte pentru activitățile în aer liber, iată câteva idei de jocuri cu coarda pe care poţi să le încerci

1. Şarpele
Doi copii ţin coarda la capete şi se asigură că aceasta este perfect lipită de sol. Apoi vor mişca coarda în aşa fel încât să arate ca un şarpe care se târăşte prin iarbă. Un al treilea copil va sări peste “şarpe”. Dacă va atinge coarda cu picioarele, va face schimb cu unul dintre cei care ţine coarda.

2. Elicopterul
La acest joc cu coarda pot participa cât mai mulţi copii. Unul dintre jucători va fi elicopterul, adică se va aşeza în mijlocul copiilor aşezaţi împrejur şi va începe să se învârtă uşor în timp ce va ţine coarda de un capăt paralel cu solul, dar la o distanţă de 20-30 de cm de acesta. Ceilalţi copiii vor trebui să sară peste coardă, fără să o atingă. Cei care ating coarda sau nu pot sări când aceasta  este în dreptul lor, vor fi eliminați.

Citește și:   Cursa dovlecilor

3. Cursa cu coarda
Aceast joc se poate transforma într-o competiţie în toată regulă între două echipe. Jucătorii se împart în două echipe. Fiecare echipă se aliniază la linia de start. Primul jucător din fiecare echipă va primi câte o coardă. Când se dă startul, primii jucători din cele două echipe pornesc prin sărituri de coarda spre linia de final, apoi se întorc, sărind coarda, la linia de start. Când revine din cursa, jucătorul îi dă coarda următorului coechipier şi cursa continuă în acelaşi mod, până când una dintre echipe termină cursa. Echipa care termină prima cursa este câştigătoare.

Articole interesante

Lasa un comentariu