Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Joc interactiv: Prinde balonul

Joc interactiv: Prinde balonul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Balonul în aer este o activitate interactivă care le arată copiilor cât este de importantă muncă în echipă și colaborarea.

Jocul este distractiv şi recomandat elevilor de orice vârstă. În timp ce copiii de vârste mai mici învaţă ce înseamnă colaborarea, cei puţin mai mărişori vor începe să îşi folosească mai bine abilităţile fizice.

Pentru acest joc este necesar un balon. Dacă jucătorii sunt mai mari, puteţi pune în joc mai multe baloane.

Activitatea începe cu toţi jucătorii aşezaţi în cerc şi ţinându-se de mână.

Coordonatorul jocului va arunca balonul în mijlocul cercului. Copiii vor trebuie să facă tot posibilul să ţină balonul în aer, fără ca acesta să atingă pământul, şi să numere câte lovituri reuşite au fost, fără că balonul să cadă.

Regulile sunt următoarele: pentru a ţine balonul în aer jucătorii îl pot atinge doar cu mâinile, umerii, capul, genunchii, dar nu cu picioarele şi să se ţină de mâini.

Pentru ca jocul să iasă bine şi balonul să nu atingă pământul, copiii trebuie să coopereze şi fiecare să aibă grijă să nu se desprindă de vecinii săi din cerc.

Citește și:   Joc în apă: Pepenele

La scurt timp duce începerea jocului, copiii îşi vor da seama că trebuie să se mişte împreună pentru a fi siguri că rămân “conectaţi”. Dacă balonul cade pe pământ sau unul dintre copiii îl atinge cu piciorul, numărătoarea începe din nou.

Înainte de a începe jocul, coordonatorul îi învaţă pe copii cum să atingă balonul pentru ca acesta să rămână în aer şi să nu zboare departe de locul în care se desfășoară jocul.

Articole interesante

Lasa un comentariu