Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fugiți, vine lupul!

Fugiți, vine lupul!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Acesta este un joc antrenant și extrem de amuzant, cu ajutorul căruia copii fac mișcare, dar își testează atenția, reacțiile și coordonarea.

Pentru joc nu sunt necesare alte materiale.

Dintre copiii care participă la joc se desemnează primul povestitor și primul lup, nu înainte de a se stabili regulile jocului.

Unul dintre copii spune o poveste inventată pe moment, iar ceilalți stau în jurul lui și ascultă. În firul poveștii, atunci când cei care ascultă se așteaptă mai puțin, povestitorul strigă “Fugiți, vine lupul!”. Atunci copiii vor trebui să alege până la un punct fix stabilit inițial (copac, zid, pod etc) , să atingă cu mâna ținta și apoi să revină lângă povestitor. În tot acest timp, copiii care alearga spre punctul fixat sunt fugăriți de lup.

Primul dintre copii care este atins de lup înainte să ajungă la locul inițial, cel de lângă povestitor, va deveni lup, iar cel care l-a atins devine povestitorul.

Iată cum ar putea suna o poveste imaginară:

“Într-o zi eu și prietenul meu mă plimbam prin pădure.  Totul era frumos în jur, iar cântecul voios al păsărilor ne însoțea pe poteca însorită. La un moment dat în fața noastră apare un iepure. Acesta ne-a dat binețe și a plecat mai departe. Mergem ce mergem și ne întâlnim și cu o vulpe. Vulpea vicleană a încercat să obțina niște merinde de la noi, dar nu i-a mers. Când pădurea a început să devină tot mai deasă, iar soarele începea a apune, în fața noastră apare o căprioară. Tristă și îgândurată, căprioara ne-a întrebat dacă poate să ne însoțească în drumul nostru. Am acceptat bucuroși, când de după un tufiș apare lupul cel rău. “Fugiți, vine lupul!”.

Articole interesante

Lasa un comentariu