Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum se joacă Țarile

Cum se joacă Țarile
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ţările este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite jocuri ale copilăriei. Pentru a juca Ţările este nevoie de cel puţin 3 copii, o minge şi mult spaţiu.

Cum procedați

Pe asfalt, se desenează cu cretă un cerc mare care va fi împărţit în zone egale pentru fiecare participant. Apoi, fiecare jucător îşi alege câte o ţară: România, Italia, Franţa şi aşa mai departe.

În fiecare zonă din cerc se notează numele ţării, iar jucătorii se aşează la locul lor în funcţie de ţara pe care şi-au ales-o.

Jucătorul care începe jocul intră în centrul cercului şi în timp ce aruncă mingea în sus, strigă numele unei ţări.

Jucătorul care a auzit strigat numele ţării pe care şi-a ales-o va trebui să prindă mingea, în timp ce ceilalţi vor fugit cât mai departe de el.

Când prinde mingea trebuie să strige STOP, iar atunci toată lumea stă pe loc. Din locul în care se află, cel care a prins mingea are voie să facă trei paşi în orice direcţie vrea şi să încerce să ochească cu mingea un jucător.

Dacă reuşeşte să îl lovească cu mingea, jumătate din zona din cerc care reprezintă ţara celui lovit va fi tăiată. Dacă nu reuşeşte să îl nimerească o jumătate din suprafaţa ţării sale va fi tăiată.

Citește și:   Joc în apă: Pepenele

Jocul continuă cu jucătorul al cărui nume de ţară a fost strigat şi care acum intră în cerc şi strigă un nou nume de ţară.

Când suprafaţa unei ţări are ambele jumătăţi tăiate, jucătorul care joacă cu ţara respectivă va ieşi din joc. Ultimul jucător rămas în joc câştigă jocul.

Articole interesante

Lasa un comentariu