Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Zbor în circuit

Zbor în circuit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Acesta este un experiment amuzant pentru copii, dar şi pentru adulţi. În doar cinci minute puteţi construi un sistem care va antrena o mică machetă de avion într-un zbor în circuit închis.

Pe un soclu de lemn sau de carton – indiferent de formă – este lipită o jumătate de dop de plută. În acesta este înfiptă o capsă pentru șiret de pantof, în care se află înfipt capătul unui ac de păr, deschis în unghi drept.

Acest ac este susţinut de către spirala curbată a unei jumătăţi de ac de siguranţă. Cealaltă jumătate a acului este înfiptă astfel încât să orienteze firul de aţă răsucit – cam 50 de centimetri – pe tijă.

O contragreutate oarecare este legată de capătul firului. Aşezaţi sistemul la marginea unei mese şi contragreutatea va derula firul, care va pune în mişcare avionul. Acesta este realizat din trei bucăţele de carton subţire lipite pe un băț de chibrit.

Capătul chibritului este înfipt – la început – într-o jumătate de dop de plută.

Evident, durata rotațiilor depinde de lungimea firului de aţă. Pentru că mișcarea să se desfăşoare mai repede, ungeți firul cu ceara de la o lumânare.

Citește și:   Ai memorie auditivă? Verifică!

Articole interesante

Lasa un comentariu