Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Trei activități de interior cu oameni de zăpadă

Trei activități de interior cu oameni de zăpadă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Omul de zăpadă este personajul care nu lipseşte în nicio iarnă, după ce afară ninge. Dacă gerul este destul de greu de îndurat, omul de zăpadă poate capăta formă și în casă, şi chiar o formă haioasă. Pentru fiecare dintre activităţile cu oameni de zăpadă, de mai jos, sunt necesare şi câteva materiale şi un grup de copii puşi pe distracţie.

Umple omul de zăpadă

Pentru această activitate sunt necesare baloane (numărul depinde de câţi copii intră în joc) şi un tricou alb, cât mai larg.

Umflaţi baloanele înainte să înceapă jocul.

Copiii se împart în echipe cu un număr egal de jucători. Un copil din fiecare grup este ales să îmbrace tricoul larg peste hainele pe care le poartă. Coechipierii celui care poartă tricoul vor trebui să îndese cât mai multe baloane în tricoul purtat de cel din echipa lor.

Câştigă echipa care reuşeşte să îndese cele mai multe baloane în tricoul colegului de echipă, într-un interval de două minute.

Îmbracă-te ca un om de zăpadă

Pregătiţi două cutii cu lucruri pe care un om de zăpadă le poartă. Asiguraţi-vă că printre acestea se găsesc fulare, mănuşi, ghete, nasturi mari şi, nu în ultimul rând, mături. Confecţionaţi su un nas în formă de morcov din material textil tare şi elastic, pentru ca acestea să poată fi purtate peste nasul fiecărui jucător.

Citește și:   7 activităţi în interior pentru 7 zile de vacanţă

Copiii se împart în două echipe cu număr egal de jucători şi se aşază în linie.

Fiecare jucător aleargă la cutia echipei lui, se costumează în om de zăpadă şi apoi, cât poate de repede, îşi da jos toate accesoriile şi se întoarce spre echipă. Următorul jucător din rând, procedează la fel. Câştigă echipa ai cărei jucători termină primii să se deghizeze în om de zăpadă.

Omul de zăpadă îngheţat

Pentru acest joculeţ distractiv fiecare echipă va avea nevoie de următoarele materiale: câte o rolă de hârtie igienică, hârtie pentru confecţionat  portocalie, neagră, roşie şi galbenă, câte o pălărie, foarfece.

Împărţiţi copiii în câteva echipe de 4-5 jucători. La semnalul “Start” fiecare echipă va începe să îmbrace în hârtie un coechipier, fără să acopere nasul şi ochii. După ce omul de zăpadă a fost “construit” din hârtie, copiii încep să îl decoreze. Fixaţi o limită de timp pentru a decora omul de zăpadă. Câştigă echipa care termină prima de accesorizat omul de zăpadă.

Articole interesante

Lasa un comentariu