Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Toate culorile curcubeului

Toate culorile curcubeului
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În cadrul acestui joc, arbitrul va citi celor doi concurenți, textul de mai jos. În cuprinsul lui vor fi întâlnite unele dintre cele şapte culori ale spectrului solar, care, în ordine, sunt următoarele: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet.

După cum observaţi sunt trei culori înainte de verde şi trei după verde. Primele trei vor fi atribuite concurentului nr.1, iar ultimele trei celui cu nr.2. Culoarea verde, precum şi altele posibile – alb, negru, maro, bej, mov etc. – sunt neute, adică nu privesc pe nici unul dintre concurenţi.

Acestora li se va cere ca, ori de câte ori aud rostită denumirea unei culori care-i priveşte, să sune din instrumentul pe care îl au (clopoţel, fluier etc). Textul va fi citit în mod normal, nu prea repede, iar concurenţii vor trebui să sune mai înainte de a se fi citit al doilea cuvânt după culoarea în cauză.

Ei vor trebui să fie atenţi fiindcă uneori culoarea nu va fi citită “pe nume”, ci sugerată prin altă expresie, de exemplu: “era de culoarea ierbii” sau “cea de a cincea culoare a spectrului solar” etc.

Citește și:   Jocuri pentru memorie şi concentrare

Pentru fiecare sunet corect se acordă un punct, dar din total se va scădea câte un punct pentru fiecare greşeală, fie că nu s-a sunat când trebuia, fie că s-a sunat când nu trebuia:

Iată şi textul:

“Maria, îmbrăcată într-o rochie nostimă de culoarea cerului senin, la care asortase o gentuţă albă şi nişte pantofi ca sineala, mergea grăbită spre cinematograful “Rachetă aurie”, unde rula filmul “Laleaua roşie”. Când a intrat în sală, filmul documentar începuse. În întuneric a distins mai întâi plăcuţele de sticlă luminate în roşu care indicau ieşirile de urgență. Abia apoi remarcă ecranul pe care defilau splendid peisaje ce înfăţişau iarba proaspătă de munte, holdele de grâu bine coapte, ici şi colo câte un mac învăpăiat de razele aprinse ale soarelui, care făcea ca orizontul să apară îndepărtat şi violet. Filmul s-a terminat cu o imagine care avea nunaţa vie a celei de a şasea culori a spectrului luminii solar. La întoarcere a avut însă două mici neplăceri: şi-a pătat rochia cu un creion chimic şi a alunecat pe trotuar pentru că nu a observat coaja unei portocale frumos colorată, pe care călcase din neatenţie.”

De câte ori a trebuit să sune fiecare concurent?

Citește și:   Competiţia Masterchef

Răspuns:

Primul pentru: laleaua roşie, luminate în roşu, holde de grâu bine coapte şi coaja unei portocale frumos colorată. Al doilea pentru: culoarea cerului senin, ca sineala, îndepărtat şi violet; celei de a şasea culoare a spectrului de lumini şi creion chimic.

Articole interesante

Lasa un comentariu