Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Testul bilelor albe

Testul bilelor albe

Testul bilelor albe îţi va pune logica la grea încercare. Se spune despre acest exerciţiu de perspicacitate că îi pune în dificultate pe 95% dintre cei care încearcă să dezlege misterul. De la început trebuie să ştii că nu există nicio capcană sau un truc la mijloc şi Testul bilelor albe se rezolvă doar prin capacităţile logice ale fiecăruia care răspund provocării.

Iată enunţul:

„Se dau 8 bile albe, total identice ca aspect. Una dintre ele este diferită ca greutate, mai grea sau uşoară cu 2 grame.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Având la îndemână o balanţă, să se găsească din numai două cântăriri ce bilă este diferită”.

Răspuns
1.Pui câte 3 bile în fiecare din talerele balanţei. Dacă rămân în echilibru e clar că 1 din cele două bile rămase e cea mai grea/uşoară. Pui şi acel rând de bile peste cele 3 şi astfel ştii care e cea pe care o cauţi.

2. Pui câte 3 bile în fiecare din talerele balanţei. În cazul în care în unul din talere se va afla bila mai grea sau mai uşoară, e clar că talerul se va înclina. Astfel, din cele 3 bile pui pe cele două talere câte o bilă. Dacă există echilibru, e clar că bila rămasă e cea căutată. Dacă se înclină unul dintre talere e clar că cea căutată e pe taler.

Lasa un comentariu