Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri pentru memorie şi concentrare

Jocuri pentru memorie şi concentrare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jocurile pentru memorie şi concentrare antrenează creierul. Este recomandat ca un copil să joace un astfel de joc pentru cel puţin 30 de minute pe zi pentru ca memoria şi puterea de concentrare să se îmbunătăţească.

S-a mai demonstrat că jocurile de memorie pot preveni afecţiuni care au legătură cu memoria.

Jocurile sunt o modalitate bună pentru a îmbunătăţi, într-un mod distractiv, abilităţi pe care fiecare copil le foloseşte la şcoală.

Ordinea din cameră

Acesta este un joc pe echipe. Copiii se împart în două echipe. Prima echipă părăseşte încăperea în care se va desfăşura jocul, iar cealaltă echipă începe să facă schimbări în cameră – mută obiecte de mobilier, veioze, decoraţiuni etc. Când echipa care a fost afară revine în cameră, va trebui să spună care sunt obiectele care au fost mutate şi pentru fiecare răspuns corect primeşte un punct. Apoi, rolurile se schimbă şi cealaltă echipa iese afară din cameră. Echipa care obţine cele mai multe puncte câştigă jocul.

În vacanţă

Jocul începe cu un jucător care spune: “Plec în vacanţă şi îmi fac bagajul. Iau cu mine…“ Următorul jucător repetă frază şi adaugă un obiect care încape în bagaj. Următorul va repetă frază, obiectul menţionat anterior şi încă un obiect pe care îl adaugă el. Jocul continuă cu următorii copii care repetă fraza, obiectele care au fost adăugate până atunci şi un obiect nou pe care îl adaugă fiecare. Jucătorii care greşesc sunt eliminaţi. Cel care reuşeşte să spună frază de cele mai multe ori fără să greşească câştigă jocul.

Citește și:   Joc pentru o memorie bună: Am fost în vacanţă

Articole interesante

Lasa un comentariu