Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri de cărți interactive: cum se joacă Macao

Jocuri de cărți interactive: cum se joacă Macao
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Macao se numără printre jocurile de cărți ideale chiar și pentru copii. Prin intermediul acestui joc, copiii își antrenează logica, memoria, iar cei de vârste mici pot învăța culorile, simbolurile, cifrele. Macao este un joc interactiv, individual, cu reguli simple.

Iată cum se joacă Macao

  • Se folosește întreg pachetul de cărți (52 de cărți, inclusiv Jokerii).
  • Fiecare jucător primește 5 cărți. Pe masă se pune următoarea carte din teancul de cărți cu fața în sus, restul cărților rămân în teanc cu fața în jos.
  • Primul jucător trebuie să pună peste cartea din mijloc o carte din mâna sa care are același semn ca cea de pe masă (treflă peste treflă, carou peste carou etc) sau trebuie să aibă același număr/simbol ca cea de pe masă. Dacă nu are o astfel de carte în mâna, va trebui să tragă o carte din teancul de jos.
  • Următorul jucător, urmează aceeași regulă, pune jos o carte de culoarea sau valoarea celei puse anterior de jucătorul dinaintea sa. Dacă un jucător are mai multe cărți de aceeași semn ori valoare/figură, poate să le adune (pe toate sau numai o parte dintre ele) și să le pună în teancul de jos pe toate într-o singură tură dacă are o carte dintre cele 3 de același semn, culoare ori valoare/simbol ca ultima de jos.
  • Dacă jucătorul nu are sau nu dorește să pună nici o carte el va trage una din teancul de cărți rămase (dacă ea este de același semn, culoare ori valoare/simbol cu cea pusă anterior jos, poate să o pună direct pe masă) și se trece la următorul jucător.
  • Dacă teancul de cărți de pe masă se epuizează, atunci se pune deoparte ultima carte pusă jos de un jucător și se întorc cu fața în jos celelalte cărți. Jucătorii vor trage cărțile din acest teanc.
  • Când un jucător rămâne cu o singură carte în mâna el trebuie neapărat să spună “Macao” căci altfel este nevoit să “umfle” 5 cărți.
  • Câștigătorul este cel care rămâne primul fără cărți în mână.
Citește și:   Întrecerea completă

Articole interesante

Lasa un comentariu