Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocul recompenselor

Jocul recompenselor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Te-ai întrebat vreodată cum sunt dresate animalele de la circ? Dacă vei observa cum se desfăşoară o sesiune de dresaj, vei vedea cum dresorul îşi recompensează “elevul” de fiecare dată când acesta execută sau învaţă un lucru nou.

Această tehnică presupune aprecierea şi încurajarea comportamentului pe care dresorul doreşte să îl vadă în final. Cu alte cuvinte, dresorul îi da o recomapensă animalului de câte ori acesta face ceva care seamnă cu ceea ce ar trebui să fie comportamentul final.

Acum, este rândul tău să încerci un joc asemănător împreună cu un prieten.

Mai întâi va trebui să te aprovizionezi cu recompense şi acestea ar putea fi bomboane sau chiar alte obiecte, jucării etc.

Fără să îi spui prietenului tău care este gestul final pe care doreşti să îl facă, anunţă-l că va primi o recompensă de fiecare dată când face un gest care îl apropie de acţiunea finală pe care vrei să o facă.

Să presupunem că ultimul lucru corect pe care aştepţi să îl facă este să stingă lumina. Oferă-i câte o recompensă de fiecare dată când face un gest care are legătură cu această acţiune. Oferă-i recompensa atunci când începe să meargă prin cameră, când se apropie de întrerupător, când se uită la bec şi aşa mai departe. Atunci când este tot mai departe de gestul final nu îi vei oferi recompense.

Citește și:   Truc magic: cele 11 degete

În acest fel poţi modela orice tip de comportament, atâta timp cât prietenii tăi acceptă să între în joc şi să primească recompense.

Articole interesante

Lasa un comentariu