Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocul ciocolatelor

Jocul ciocolatelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vacanţa trecută, verişoara mea a venit şi a stat la noi. O bună parte din timp ne-am petrecut-o acasă şi cu această ocazie am reuşit să câştig chiar şi câteva ciocolate.

În fiecare zi am jucat câte o partidă de şah împreună. Cea care pierdea jocul îi datora o ciocolată celeilalte. După ultimul joc pe care l-am jucat (acest lucru s-a întâmplă în ziua în care verişoara mea trebuia să plece), am numărat câte jocuri am câştigat şi câte am pierdut fiecare dintre noi. Am fost fericită să constat că am câştigat mai multe decât ea. Aşadar, verişoara mea îmi datora 14 ciocolate, deşi şi ea a câştigat 12 jocuri.

Întrebarea este: Câte zile a petrecut verişoara mea la noi?

Răspuns:


Verişoara mea a câştigat 12 jocuri. Din moment ce eu am câştigat 14 ciocolate, înseamnă că am câştigat cu 14 jocuri mai multe decât verișoara mea. Deci, eu am câştigat în total 26 de jocuri de şah.
Aşadar, numărul total de jocuri pe care le-am jucat a fost de 38.

Din moment ce am jucat câte un joc în fiecare zi, 38 este şi numărul de zile pe care verişoara mea le-a petrecut la noi.

Citește și:   Care este distanţa?

Articole interesante

1 comentariu

  1. raspunsul cred ca e gresit. din moment ce verisoara iti datora 14 ciocolate, inseamna ca ai castigat 14 jocuri, si ea 12, deci in total 26. daca tu aveai cu 14 jocuri mai mult decat ea, deci 26 de victorii, trebuia sa ai 26 de ciocolate doar tu. daca tu nu ai 26 si doar 14, inseamna ca 12 i le-ai dat ei.

Lasa un comentariu