Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Joc: Propoziția elastică

Joc: Propoziția elastică

Propoziţia elastică” este un joc pentru cinci-zece participanţi care dezvoltă creativitatea şi spontaneitatea. Participanţii se vor aşeza în linie sau în cerc. Unul dintre jucători începe jocul pronunţând o propoziţie scurtă, cum ar fi: “Eu voi pleca în excursie”.

Participantul care urmează va relua exact propoziţia, dar va trebui -i adauge unul sau maximum două cuvinte (inclusiv cuvinte compuse din una sau două litere) care aibă o legătură logică cu primul text, de exemplu:
“Eu voi pleca în excursie mâine”.
Al treilea ar putea spune:
“Eu voi putea pleca în excursie mâine dimineaţă”.
Al patrulea ar putea continua:
“Eu voi pleca în excursie mâine dimineaţă cu trenul”…şi aşa mai departe.

Este important fiecare jucător nu omită niciun cuvânt din cele spuse de partenerul de dinaintea lui. Dacă cineva uită un cuvânt sau nu găseşte o continuare potrivită timp de 15 secunde este eliminat din joc.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu este permisă schimbarea propoziţiei începute. Ea va continua, va deveni frază, apoi se va tot întindeşi desigur va fi din ce în ce mai greu de a continua, astfel încât în joc vor rămâne numai copiii cu memorie bună şi cu destulă fantezie.

Citește și:   Ce culoare are pălăria prizonierului?

În cele din urmă vor câştiga jocul ultimii doi copii, rămaşi în această neobişnuită conversaţie sau, conform unei înţelegeri stabilite la început, lupta poate continua şi între aceşti doi finaliştipână când va rămâne un singur învingător. Dacă jocul se repetă, câştigătorul va primi trei puncte, penultimul două şi antepenultimul unul, urmând ca fie considerat câştigător la sfârşit cel care va acumula mai multe puncte după trei jocuri consecutive.

Lasa un comentariu