Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ghicește gustul!

Ghicește gustul!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În următorul joc cei care vor participa vor trebui să recunoască, de această dată, în funcţie de gust şi eventual miros, despre ce anume este vorba!

Atenţie: nu sunt permise glumele de prost gust sau folosirea unor substanţe toxice, care produc senzaţii neplăcute, ori alimente expirate şi aşa mai departe. Distraţi-va fără să puneţi în pericol siguranţă celorlaţi copii.

Jocul poate fi organizat cu mult haz, atât între prieteni cât şi în cadrul unor concursuri la şcoală sau în timpul liber. Astfel, unul dintre copiii care participă şi căruia i-a venit rândul va fi legat la ochi şi aşezat pe un scaun, după care i se vor da spre recunoaştere cantităţi mici de substanţe diferite, alese însă de aşa manieră, încât să îi poată duce şi la confuzii pe cei care nu au un simț al gustului foarte bine dezvoltat.

De exemplu, pot fi date pe rând: miez de nucă, alune de pădure, arahide, migdale, sâmburi de caise ori diferite sortimente de ciocolată: amăruie, albă, cu stafide, rom, vanilie etc. Foarte uşor, şi în acelaşi timp dificil, pot fi recunoscute ceaiurile sub formă de infuzie: tei, muşeţel, mentă etc.

Şi în acest joc poate fi ridicat gradul de dificultate al recunoaşterilor, dacă, de exemplu, la început se va da pentru gustat ceva cu gust pronunţat şi care persistă, cum ar fi un căţel de usturoi, scorţişoară, cuişoare.
Pentru fiecare gust corect indicat se acordă câte un punct. Pot fi date spre degustare de 2-3 ori aceleaşi lucruri.

Articole interesante

Lasa un comentariu