Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: Măsoară capacitatea pulmonară

Experiment: Măsoară capacitatea pulmonară
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vrei să ştii ce capacitate respiratorie au plămânii tăi? Atunci nu-ţi rămâne decât să faci acest experiment chiar acasă.

Pentru a măsura capacitatea pulmonară va trebui să confecţionezi un dispozitiv din câteva elemente destul de simple. Vei avea nevoie de o găleată, un borcan cu capacitatea de 5 litri şi un tub de cauciuc.

Procedează astfel: toarnă în găleată un strat de apă de 8-10 cm. Umple borcanul cu apă şi răstoarnă repede găleata cu gura în jos. Apa va trebui să rămână în borcan. Apoi, înclină-l puţin şi aşază sub gura lui o bucăţică de cărămidă sau o piatră plată pentru a-l păstra în această poziţie. Introdu un tub de cauciuc prin gura borcanului. Dispozitivul de măsurare pulmonară este gata!

Pentru a-l folosi, inspiră profund (trage aer în piept cât poţi de mult) şi expiră (dă-l afară) prin capătul liber al tubului.

Sub presiunea aerului, apa din borcan va fi evacuată, parţial, în găleată. Spaţiul liber din borcan pe care ai reuşit să-l faci prin expirație arată capacitatea ta respiratorie.

Dacă vrei să măsori exact, gradează borcanul pe dinafară în litri şi jumătăţi de litru.

Citește și:   Experiment: cum se formează ploaia

Poţi face aceast experiment în mod frecvent pentru că te va ajuta la sporirea capacităţii respiratorii, un lucru benefic pentru sănătatea ta. Continuând aceste exerciţii mai mult timp, vei reuşi să goleşti borcanul de o cantitatea tot mai mare de apă.

Articole interesante

Lasa un comentariu