Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Cum să scrii mesaje cu cerneală invizibilă

Cum să scrii mesaje cu cerneală invizibilă

Cerneala invizibilă este un fel de a denumi următoarele tehnici prin care poţi scrie mesaje. Pentru a “prepara” cerneala invizibilă ai nevoie de ingrediente simple, pe care de obicei, le poţi găsi în casă, cum ar fi laptele, lămâia sau bicarbonatul de sodiu.

Iată metodele:

  1. Cerneala invizibilă din suc de lămâie

Stoarce sucul de la o jumătate din lămâie într-un bol, adaugă câteva picături de apă şi amestecă cu o linguriţă. Apoi, scufundă un beţişor pentru urechi în amestecul de lămâie şi apă şi scrie mesajul pe o bucată de hârtie albă. Aşteaptă ca cerneala invizibilă să se usuce. Pe măsură ce se usucă, mesajul va dispărea. Ţine apoi hârtia pe care ai scris mesajul peste un bec aprins sau peste flacăra unei lumânări până când mesajul va reapărea. Ai grijă să nu apropii prea mult hârtia de flacără, dacă alegi varianta cu lumânarea.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

  1. Cerneala invizibilă din bicarbonat de sodiu

Amestecă 60 de grame de bicarbonat de sodiu (un ingredient pe care îl vei găsi cel mai probabil în bucătărie) cu 60 de ml de apă. Foloseşte un beţişor pentru urechi pentru a scrie mesajul pe o bucată de hârtie. Aşteaptă apoi să se usuce cerneala. Scufundă o pensulă în suc concentrat de struguri sau în orice suc de culoare închisă şi pictează cu sucul de struguri peste mesajul scris iniţial, până când acesta va reapărea.

  1. Cerneala invizibilă din lapte
Citește și:   Jocuri creative în nisip pentru vacanța de vară

Scufundă un beţişor pentru urechi într-un bol în care ai turnat puţin lapte. Apoi cu ajutorul beţişorului scrie un mesaj pe o bucată albă de hârtie. Aşteaptă ca laptele să se usuce. Expune apoi mesajul la o sursă de căldură. Poţi folosi un bec, o lumânare sau chiar şi fierul de călcat. Atenţie, dacă alegi ultima variantă, va trebui să calci hârtia în jur de 30 de minute, pentru ca mesajul scris cu lapte să reapară.

Lasa un comentariu