Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ghicitori despre insecte

Ghicitori despre insecte
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

 1. Sunt mică şi rotunjoară, iar culorile mele sunt roşu şi negru.Chiar dacă par inocentă sunt un mic prădător. Grădinarii mă îndrăgesc pentru că vânez insectele dăunătoare. Sunt foarte activ pe perioada verii şi iarna hibernez în grupuri mari.
 2. Patrulez pe teritoriul meu, care de obicei este un iaz, şi dau din cele patru aripi. Am aripile transparente şi le ţin drepte chiar şi atunci când stau pe loc. Sunt un vânător aerian, am vederea ageră, iar cu picioarele din faţă prind ţânţari în aer.
 3. Prima parte a vieţii mele sunt omidă. Apoi în jurul meu se formează un sac numit cocon în care, treptat, mă transform în adult. Când coconul se sparge, ies din el şi arăt foarte diferit. Poţi să mă găseşti dând din aripi pe câmpii cât e ziua de lungă.
 4. Când mă nasc sunt o larvă. Apoi mă transform într-o insectă cu aripi transparente. Unii dintre voi nu mă suportaţi pentru că transmit boli. Puţini oameni îşi dau seama că sunt importantă pentru că mănânc ceea ce se descompune şi fac în acest fel curăţenie în gunoaie.
 5. De multe ori poţi să mă auzi pe câmpii în după-amiezile călduţe de vară sau mă poţi vedea sărind prin iarba înalta cu picioarele mele lungi. Atunci când umblu în roi pot provoca daune mari în culturile oamenilor. Am patru aripi care sunt apropiate de trunchi şi am culoarea galben-verzuie.
 6. Sunt micuţă, dar cu toate acestea, oamenii depind de mine. De mai bine de 4.000 de ani polenizez plantele, aşadar dacă mi se întâmplă ceva, sute de legume şi fructe ar dispărea. De asemenea, fac miere.

  Răspunsuri

  1.Gărgărița
  2.Libelula
  3.Fluturi
  4.Musca
  5.Lacusta
  6.Albina
Citește și:   Ghicitori care te vor pune în încurcătură

Articole interesante

Lasa un comentariu