Problemă de logică: Cine a spart geamul?

0

Magazinul de sandvișuri era deschis de doar o oră atunci când Max s-a oprit lângă el şi a observat anunţul că preţurile au crescut.

„Am pus anunţul în această dimineaţă”, i-a spus domnul Levine lui Max. „Am fost nevoit să cresc preţurile cu 10% pentru că am foarte multe cheltuieli la care nu mă aşteptăm. În plus, acum am nevoie de un geam nou pentru încăperea din spate. Cineva l-a spart şi a încercat să intre în magazinul meu seara trecută”.
„Ai chemat poliţia?”, a întrebat Max.

„Nu, pentru că nu mi-a furat nimic”, a spus proprietarul conducându-l pe Max în spate. „Folosesc acest spaţiu drept birou. Am stat aici şi am făcut anunţul pentru schimbarea preţurilor aseară. După ce am terminat, l-am lăsat acolo pe biroul acela vechi. Când am ieşit, am încuiat uşa spre partea principală a magazinului. Deci, dacă încerca să intre în magazine se bloca în această încăpere, iar de aici nu avea ce să fure.”

Max a plecat îngândurat rătăcind pe drum şi la un moment dat se întâlneşte cu Nathan şi Trevor care pescuiau.

“Aţi auzit că cineva a spart geamul la Magazinul de sandvișuri?”, a întrebat el.

“Nu, suntem aici din zorii zilei, nu am mai vorbit cu nimeni”, îi spune Nathan.

Trevor completează: “Am prins nişte exemplare destul de frumoase”.

Nathan spune atunci. “Dar acum mor de foame. Mai am un dolar în buzunar, aşadar dacă domnul Levine este aici, mă duc să îmi iau un Big Beach Bun de la Magazinul de sandvișuri.”

“Mai bine mai cauţi 10 cenţi, un dolar nu îţi mai ajunge acum. Cât despre mine, mă duc direct acasă să mănânc”, spune Trevor.

„Staţi pe loc”, spune atunci Max. “Ştiu care dintre voi a spart geamul. Mai bine te gândeşti la o modalitate prin care să îl plăteşti, altfel îi spun domnului Levine. ”

Cum şi-a dat seama Max cine a spart geamul?

Domnul Levine a pus anunţul legat de noile preţuri abia în acea dimineaţă. Nathan şi Trevor au spus că pescuiau din zori şi că nu au mai vorbit cu nimeni de când au ajuns pe malul apei. Din moment ce Trevor știa că un dolar nu mai este suficient pentru un sandviş şi că acesta costă acum 1 dolar şi 10 cenţi, atunci el trebuie să fi fost cel care a spart geamul şi a intrat în camera din spate, unde a citit anunţul despre noile prețuri care era pus pe biroul cel vechi al proprietarului de magazin.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?