6 probleme de matematică pentru clasa a V-a

0

Următoarele probleme de matematică sunt pentru elevii de clasa a V-a. Rezolvă-le cu atenție și verifică apoi răspunsul corect.

1. Lui Matei îi ia 25 de minute să ajungă la locul de parcare unde se află mașina lui și încă 45 de minute să ajungă la serviciu. La ce oră ar trebui să iasă din casă pentru a ajunge la serviciu la ora 9 dimineața?
2.Alex poate merge 4 kilometri într-o oră. În cât timp ar parcurge 18 kilometri?
3. Jim, Carla și Tom fac parte din aceeași familie. Carla este cu 5 ani mai în vârstă decât Jim. Tom are cu 6 ani mai mulți decât Carla. Suma vârstelor celor trei este 31. Cât ani are fiecare?
4. Mihai are o piscină dreptunghiulară în curte, a cărei lungime este de 30 de metri și lățime de 10 metri. Piscina este înconjurată de iarbă. Piscină împreună cu porțiunea acoperită cu iarbă formează un dreptunghi a cărui lungime este de 50 de metri și lățime de 20 de metri. Ce suprafață are zona ocupată de iarbă?
5. Ionuț poate să mănânce un sfert dintr-o pizza într-un minut. În cât timp va mânca Ionuț o pizza și jumătate.
6. Un zugrav cere 225 de lei pentru materiale și 35 de lei pe oră pentru munca sa pentru a zugravi o încăpere. Costul total este de 330 de lei. În câte ore va termina de zugrăvit biroul?

1. La 7:50 dimineața
2. În 4 ore și 30 de minute
3. Jim are 5 ani, Carla are 10 ani și Tom are 16 ani.
4. 700 de metri pătrați
5. În șase minute
6. În trei ore


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?