5 probleme de matematică. Rezolvă-le cu atenție!

0

Rezolvă următoarele probleme de matematică. Cu grijă şi atenţie vei reuşi să afli rezultatul corect.

1. Găseşte numărul care înlocuieşte literele a şi b astfel încât următorul număr să fie divizibil cu 36:
19a9b
Există două soluţii posibile.

2. Mi-am pierdut portofelul şi nu îmi amintesc câţi bani aveam în el, dar îmi amintesc că prima dată am cumpărat ceva ce a costat 10% din suma pe care am avut-o. Apoi am observat că al doilea lucru pe care l-am cumpărat a costat tot 10%, dar din ce mi-a rămas. În total am cheltuit 19 lei. Câţi bani mai aveam în portofel când l-am pierdut?

3. Un grup de prieteni organizează o petrecere. Nu toţi cei care participă aduc şi ceva de mâncare, aşa că se decide că aceştia să contribuie cu bani. Mimi a cumpărat un anumit număr de plăcinte, Cristi a cumpărat cu una mai multe decât Mimi şi Radu a cumpărat cu una mai mult decât Cristi. Ana nu a cumpărat nimic, dar le-a cerut să împartă plăcintele în mod egal şi ea le va da bani. Aceştia au împărţit egal bucăţile de plancintă, obţinând 12 bucăţi, fiecare costând câte 1 leu. Cât va trebuie să primească sau să plătească fiecare dintre ei?

4. Dacă 3 operatori pot răspunde la 120 de apeluri telefonice în jumătate de oră, de câţi operatori este nevoie pentru a răspunde la 560 de apeluri într-o oră?

5. Am cules câteva mere dintr-un pom şi le-am pus în coş, apoi le-am dus prietenilor mei. Am mâncat un măr, apoi am dat o treime din merele care mi-au rămas prietenului mei Mihai. Am mers apoi la Alex şi pe drum am mai mâncat două mere. I-am dat lui Alex jumătate din merele care mi-au rămas. După aceea am plecat la Matei şi i-am dat 10 din merele rămase. La final am rămas cu un măr pe care l-am mâncat. Câte mere au fost în coş?

1. 19692 sau 19296. Un număr este divizibil cu 36 dacă este divizibil cu 9 şi 4. Nouă şi patru au următoarele caracteristici. 1) Un număr este divizibil cu 4 dacă ultimele două cifre – uită-te la ele că la un număr în sine- sunt divizibile cu 4. 2) Un număr este divizibil cu 9 dacă suma cifrelor este divizibilă cu 9. Drept urmare, litera b poate fi înlocuită cu 2 sau 6, din moment ce 92 şi 96 sunt divizibile cu 4.
2. 81 de lei, rămaşi din 100 de lei.
3. 12 bucăţi au costat 12 lei, Mimi a cumpărat 3, Cristi a cumpărat 4 şi Radu a cumpărat 5. Astfel, pentru a împărţi cheltuielile Ana ar trebui să îi dea lui Mimi 1 leu, iar Radu 2 lei. Asta înseamă că fiecare a cheltuit câte 3 lei pentru plăcinte.
4. 7
5. 37Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?