5 ghicitori matematice

1

Citește cu atenție următoarele ghicitori matematice și descoperă răspunsul corect.
1. Două rațe stau în fața altor 2 rațe. Două rațe stau în spatele altor 2 rațe. Sunt două rațe lângă alte 2 rațe. Câte rațe sunt?
2. Un domn se întâlnește cu prietenul său matematician pe care nu l-a mai văzut de 5 ani. Acesta l-a întrebat pe matematician ce vârste au copiii lui. Matematicianul, care tot timpul răspundea sub formă de ghicitori îi spune. “Acum am trei copiii. Suma vârstelor lor este egală cu numărul ferestrelor acestei clădiri din fața ta, iar produsul vârstelor lor este egal cu 36.” Atunci, prietenul îi spune. “Mai am nevoie de un indiciu.” Matematicianul îi spune: “Cel mai mic dintre copii are ochii albaștri.” Ce vârste au copiii matematicianului?
3. Într-un grajd erau câțiva bărbati și câțiva cai. În total, acolo erau 22 de capete și 72 de picioare. Câți bărbați și câți cai erau în respectivul grajd?
4. Într-o poeniță sunt câteva flori și câteva albine care roiesc în jur. Câte flori și câte albine sunt acolo, dacă ambele afirmații sunt adevărate: 1. Dacă fiecare albina aterizează pe câte o floare, una dintre albine nu are floarea sa. 2. Dacă două albine împart o singură floare, rămâne o floare pe care nu se așază nicio albină.
5. Când tatăl meu avea 31 de ani, eu aveam 8 ani. Acum este de două ori mai în vârstă decât mine. Câți ani am eu?

1. Patru rațe care stau în forma unui pătrat.
2. Doi copii au 6 ani și unul are 1 an.
3. 14 cai și 8 bărbați. 14×4 plus 8×2=72 de picioare
4. 4 albine și 3 flori
5. Diferența de vârstă este de 23 de ani, așadar eu an 23 dacă tatăl meu este de două ori mai în vârstă decât mine.


Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?