Ziua şi noaptea

0

Pentru acest joc este nevoie de un disc de carton cu o faţă albă şi una neagră. De asemenea, jocul poate fi jucat în cât mai mulţi, important să reiasă două echipe egale.

Cum se joacă:

Jucătorii se organizează în două echipe egale. Cele două echipe se aşază pe două rânduri, jucătorii trebuind să fie unii cu spatele la ceilalţi şi la o distanţă de 10 metri. La mijloc, între cele două echipe, va sta arbitrul.

În faţa fiecărei echipe, la o distanţă de 20-30 de paşi se află “zona de refugiu” a echipei adverse. Mărimea acestei zone va fi fixate astfel încât să încapă toţi copiii. Fiecare echipă îşi va alege apoi una dintre cele două culori: albă sau neagră, respective ziua sau noaptea.

Arbitrul aruncă discul în sus şi astfel începe jocul. Copiii, fiind cu spatele, nu vor vedea dacă este vorba de “zi” sau de “noapte”.

Arbitrul strigă “ziua” sau “noaptea” în funcţie de cum a căzut discul. Echipa a cărei culoare a fost strigată porneşte în urmărirea celeilalte. Copiii din tabăra adversă se vor apăra adăpostindu-se în zona de refugiu care se află în spatele echipei adverse. Copiii prinşi în timp ce aleargă să se refugieze vor fi luaţi prizonieri şi sunt scoşi în afară jocului. După ce ceilalţi copii au reuşit să se salveze ajungând în zona de refuguiu, cele două echipe trec la loc şi arbitrul aruncă din nou discul. Jocul se termină când una dintre echipe reuşeşte să facă prizonieri pe toţi copiii din echipa adversă.

Că reguli generale care trebuie respectate în acest joc: odată atinşi, copiii trebuie să se predea ca şi prizonieri, fără să se împotrivească; copiii din tabăra urmăritorilor nu au voie să se pună în calea către zona de refugiu şi să îi împiedice pe adversari să ajungă acolo.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?