Tir la sticlă…cu sonerie

0

Montaţi în serie un clopoţel de sonerie şi o sursă de curent în felul următor: legaţi un fir de sonerie între o bornă a clopoţelului şi unul dintre polii sursei de curent; legaţi apoi câte un fir separat  la cel de-al doilea pol al sursei de curent, precum şi la cealaltă bornă a soneriei.

Dezizolați-le la capetele libere şi legaţi-le fiecare de câte o mică plăcuță metalică lungă de 3-4 cm şi lată de 2 cm. Dacă acum veţi atinge cele două plăcuțe, clopoţelul va suna şi astfel vă veţi convinge că mica instalaţie este bună; dar montajul continuă astfel: separați plăcuţele şi aşezaţi-le faţă în faţă, lăsând între ele un spaţiu de 5-6 cm.

Pe acest spaţiu aşezaţi o sticlă goală de 1 litru în care a fost ulei de gătit. Fundul sticlei va sta deci pe capetele plăcuţelor, care pătrund sub sticla numai 0.5 cm. Cu această instalaţia este gata.

Mai confecţionaţi însă unul sau două cercuri din sârmă de fier neizolată, groasă de 1-2 mm, având grijă ca diametrul fiecărui cerc să fie cu 3 cm mai mare decât cel al fundului sticlei. Trecând un astfel de cerc peste gâtul sticlei şi lăsându-l să cadă pe capetele libere ale plăcuţelor, se va închide circuitul soneriei şi această va suna.

Acum puteţi începe jocul de îndemânare cu unul sau mai mulţi prieteni ori…vă puteţi distra şi de unul singur.
Trageţi în faţa sticlei trei linii: prima la distanţă de 3 metri, a doua la 4 metri, iar a treia la 5 metri.

Jocul constă în a arunca cercul de câte trei ori din dreptul fiecăreia dintre cele trei linii. Aruncările reuşite, care fac să sune clopoţelul, de la prima linie se marchează cu câte un punct; cele făcute de la a două linie (de 4 metri) se marchează cu câte trei puncte.

Câştigă cel care totalizează cel mai mare număr de puncte din toate cele nouă încercări. Cel care reuşeşte să arunce corect de trei ori la rând, primeşte dreptul la o aruncare suplimentară, cea de-a zecea.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?