Tava cu obiecte

0

„Tava cu obiecte” este un joc de memorie, pe care copiii cu vârsta mai mare de 5 ani îl vor îndrăgi, mai ales dacă obiectele de pe tavă li se vor părea interesante.

Obiectele de pe tavă vor trebui alese în funcţie de vârsta copiilor. De asemenea, la începutul jocului copiii pot primi anumite indicii despre obiecte sau sfaturi şi trucuri pentru a le memora mai uşor.

Alege o serie de obiecte mici şi pune-le pe o tavă, apoi acoperă-le cu un prosop până când copiii sunt pregătiţi să înceapă jocul. Numărul obiectelor va fi diferit, în funcţie de vârsta copiilor. Jucătorii vor primi câte un pix şi o foaie pe care îşi vor scrie numele.

Cum se joacă:

Ia prosopul de obiecte şi apropie tava cât mai mult de copii, astfel încât aceştia să poată vedea ce obiecte sunt în tavă. Spune-le cât timp au la dispoziţie pentru a memora obiectele de pe tavă, apoi acoperă-le din nou.

O variantă a jocului este de a le solicita celor mici să scrie pe foaie numele obiectelor pe care şi le amintesc.

O altă variantă este să le prezinţi tava cu obiecte, apoi să scoţi câteva obiecte din joc. Cere-le copiilor să scrie care sunt obiectele care lipsesc.

Dacă organizaţi o petrecere tematică sau dacă jucaţi jocul în preajma unei sărbători speciale, obiectele pot fi adaptate în funcţie de situaţia respectivă, pentru ca jocul să fie şi mai interesant pentru cei mici.

Ţine cont că unii copii au o memorie extrem de bine dezvoltată şi, la un astfel de joc, aceştia se vor detaşa mult faţă de alţi copii.

Pentru copiii care au o memorie extrem de bine dezvoltată pentru vârsta lor, puteţi încerca să puneţi pe tavă obiecte mai puţin obişnuite, care nu sunt folosite în activităţi zilnice şi eventual, de dimenisiuni mai mici.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?