Ştafeta literelor

0

Jocul “Ştafeta literelor” se poate juca în patru până la zece participanţi. Pentru joc sunt necesare cartonaşe cu literele alfabetului, în dublu exemplar. Cartonaşele se pun într-un bol şi fiecare jucător va extrage câte cinci cartonaşe cu litere.
Jucătorii se aşază apoi în cerc, iar jocul va fi început de cel care a scos din săculeţ una dintre litelere mai de la începutul alfabetului. Acesta aşază pe masă o literă. Cel care urmează pune altă literă, iar cel de-al treilea va căuta să aşeze şi el o literă cu care să formeze un cuvânt complet, de exemplu “coş” sau “arc”.

Dacă cel de-al treilea jucător nu are o literă cu care să termine cuvântul, vine rândul următorului jucător şi aşa mai departe.
Nu pot fi alcătuite cuvinte compuse din mai puţin de trei litere. Câştigă trei puncte cel care termină primul cuvânt, patru puncte cel care formează al doilea cuvânt şi cinci puncte cel de-al treilea cuvânt. Un tur al jocului se termină atunci când unul dintre participanți epuizează cele cinci litere.
Jocul se repetă de trei ori, câştigând cel care a obţinut cel mai mare număr de puncte.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?