Răspunde atent

0

La acest joc numărul participanţilor nu este limitat. Unul dintre ei sau un adult va fi conducătorul jocului. Acesta va adresa fiecăruia câte cinci întrebări la care el va trebui să răspundă fără a folosi anumite cuvinte, cum sunt: “da”, “nu”, “albă”, “negru”, sau cuvinte care se termină cu litera a.

Răspunsurile nu trebuie să corespundă adevărului, dar trebuie să fie logice. De exemplu, la întrebarea: “Ce culoare are cămaşa ta?”, cel întrebat poate să răspundă “roşie”.

Acest răspuns este perfect valabil chiar dacă cel întrebat poartă o cămaşă albă.

Pot fi adresate şi unele întrebări la care s-ar părea că trebuie dat un răspuns categoric prin das au nu, de exemplu: “Ai dormit bine azi noapte?”.

Unul dintre răspunsurile valabile la această întrebare ar putea fi: “Numai vreo cinci ore.”

Bineînţeles că şi la acest joc se limitează timpul în care trebuie dat răspunsul. Aceasta depinde de vârsta participanţilor. Astfel, pentru cei sub nouă ani timpul de gândire va fi de 30 de secunde, pentru cei între 10-12 ani de 15 secunde, iar pentru cei de peste 12 ani între 5-10 secunde.

Cel care greşeşte sau nu răspunde în timpul stabilit este eliminat din joc. Câştigă jocul cel care reuşeşte să răspundă corect la toate cele cinci întrebări. În cazul că sunt mai mulţi participanţi în această situaţie, se va organiza între ei un joc final de baraj, adresându-li-se încă o serie de întrebări de dificultăţi sporite. Astfel, vor fi interzise şi cuvintele care se termină cu litera a, iar timpul acordat răspunsului va fi de numai 5 secunde.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?