Ochi ager

0

“Ochi ager” este un joc pentru doi sau trei participanţi şi se poate juca în mai multe feluri.

Varianta I

Pe masă se aşază 20-25 de obiecte mici cât mai diferite, de exemplu un ceas de mână, o radieră, o piesă de şah, o scobitoare, o monedă, o pietricică, un inel etc.

Toate obiectele vor fi acoperite cu un ziar sau cu o pânză colorată, apoi va fi chemat partenerul de joc (eventual partenerii). La comandă, ziarul va fi ridicat, obiectele putând fi astfel văzute timp de un minut, după care vor fi din nou acoperite.

Se cere că partenerul să-şi amintească obiectele văzute. Pentru fiecare obiect denumit corect se acordă câte un punct, iar pentru fiecare obiect denumit greşit (care nu se află pe masă) se va scădea câte un punct. Se recomandă ca obiectele să fie scrise pe listă. După aceasta rolurile se vor inversa, jocul fiind câştigat de cel care obţine cele mai multe puncte.

Varianta a II-a

După ce i se arată partenerului obiectele timp de un minut, acesta este condus afară sau i se cere să stea cu spatele la ele, după care se ascund 3-4 obiecte. Cele rămase i se arată din nou, tot timp de un minut, după care i se cere să indice denumirea obiectelor care lipsesc. Pentru fiecare răspuns bun primeşte un punct, iar pentru fiecare greşeală pierde un punct.

Varianta a III-a

Obiectele sunt grupate în 4-5 şiruri, cuprinzând câte un număr egal de piese, de exemplu cinci şiruri a câte cinci obiecte sau patru şiruri a câte şase obiecte etc.

Acestea sunt arătate timp de un minut, apoi, în absenţa celui care urmează să ghicească, se schimbă locul unui număr de cinci obiecte de pe un rând pe altul.

După modificare, i se arată din nou obiectele timp de un minut şi i se cere să indice numele celor cărora li s-a schimbat locul.

Punctajul rămâne acelaşi: un punct pentru răspunsul bun şi minus un punct pentru fiecare greşeală.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?