Nici da, nici nu

0

Jocul “Nici da, nici nu” se desfăşoară sub forma unei conversaţii abile pe o anumită temă, aleasă de cei care vor participa. De exemplu, tema poate fi “În excursie”.

În cursul conversaţiei niciunul dintre jucători nu are voie să spună cuvintele “da” sau “nu”. Eventual mai pot fi adăugate şi alte 2-3 cuvinte interzise, cum ar fi: “bun”, “rău”, ori culorile “roşu” sau “verde”.

Fiecare jucător are voie să adreseze celuilalt jucător cel mult 25 de întrebări. Timpul de gândire, atât pentru întrebări cât şi pentru răspunsuri, nu va depăşi 35 de secunde. Dacă cel care pune întrebarea sau cel care răspunde foloseşte unul dintre cuvintele interzise, pierde jocul şi i se înscrie minus un punct.

De asemenea, pierde jocul şi cel care depăşeşte de două ori timpul de gândire, fixat la 30 de secunde. În cazul în care, după epuizarea celor 25 de întrebări şi răspunsuri, nu greşeşte nimeni, fiecare partener realizează câte ½ punct şi jocul reîncepe.

Un joc complet se compune din trei serii de întrebări şi răspunsuri pentru fiecare participant. Jocul este câştigat de cel care realizează cel mai mare punctaj. Iată şi un exemplu:

Conversaţia între Ionuţ şi Nicu pe tema “În excursie”. Începe Ionuţ. Cuvintele intrezise: “da”, “nu”, “bun”, “rău”.
Ionuţ: Plecăm cu trenul de la ora 3?
Nicu: L-aş prefera pe cel de la ora 5.
Ionuţ: Iei tu aparatul foto?
Nicu: Posibil.
Ionuţ: Ai găsit baterii pentru el?
Nicu: Acum două zile.
Ionuţ: Merge şi sora ta cu noi?
Nicu: Nu ştiu. (greşeală).
Nicu a pronunţat cuvântul NU, deci a pierdut o serie a jocului. I se va înscrie minus 1 punct şi jocul se va relua. De această dată cel care va pune întrebările va fi Nicu, iar Ionuţ va da răspunsurile.



Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?