Jocuri pe hârtie: Spânzurătoarea

0

Spânzurătoarea este unul dintre cele mai populare jocuri pe hârtie. Ideal pentru zilele reci de iarnă, când jocurile de afară se mută în interior și ai nevoie de cât mai multe idei inspirate pentru a transforma ziua în una cu adevărat plină de veselie! Spânzurătoarea poate fi jucată de doi jucători sau mai mulți.

Pentru acest joc fiecare jucător are nevoie de o foaie de hârtie și un pix.

Primul jucător se gândește la un cuvânt, de cele mai multe ori se alege o variantă mai complicată și greu de intuit după primele încercări. Apoi desenează pe hârtie tot atâte liniuțe câte litere are cuvântul respectiv. Îi spune adversarului doar domeniul din care face parte cuvântul ales.

Jucătorul cu numărul doi începe să spună litere, pentru a descoperi cât mai redepe cuvântul ascuns. Dacă ghicește o literă, atunci aceasta va fi trecută în dreptul liniuței corespunzătoare, dacă litera nu se găsește în componența cuvântului, acesta începe să deseneze pe rând câte o parte a corpului a omulețului ce va fi…„spânzurat!”

Dacă toate părțile corpului au fost desenate și cuvântul nu a fost ghicit, adversarul pierde și jocul se reia! Unii copii aleg să permită mai multe greșeli și se spun litere până se desenează ochi, nas, gură, urechi și alte elemente. Regulile jocului sunt stabilite de la început.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?