Jocuri pe hârtie:  PÂINICILE

0

Unul dintre cele mai simple și mai vechi jocuri pe hârtie este Pâinicile. Această activitate poate deveni cu adevărat captivantă și este ideală pentru zilele în care nu poți face altceva decât să stai în casă. Pâinicile este un joc care nu dă ocazia jucătorilor să se plictisească, solicitându-le atenția în permanență.

Iată cum se joacă Pâinicile.

Varianta cea mai simplă presupune să existe doar doi jucători. Fiecare jucător are nevoie de foaie și pix.

Ambii jucători notează pe foaie numerele de la 1 la 10, cu un mic spațiu între ele.

Jocul începe cu primul jucător care scrie pe foaia sa un număr. În timp ce notează numărul pe foaie, cu mâna liberă va ascunde scrisul astfel  încât adversarul său să nu vadă ce a scris, dar să poată intui după mișcarea pixului. Desigur, fiecare are dreptul de a pune în aplicare diverse tactici de distragere a adversarului, în așa fel încât acestuia să îi fie tot mai dificil să ghicească cifra corectă.

Dacă ghicește, va trage o linie sub acel număr de pe foaia lui, iar dacă nu ghicește, va trage o linie sub cifra respectivă jucătorul care a notat-o.  Apoi, îi vine rândul celuilalt să noteze și jucătorului cu numărul doi să ghicească. Când un copil adună 3 liniuțe sub un număr, le încercuiește sub forma unei pâinici. Jocul îl câștigă cel care reușește să facă toate cele 10 pâinici.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?