Jocuri pe hârtie: cum se joacă ȚOMAPANT

0

Jocurile pe hârtie sunt ideale pentru această perioada în care vremea de afară nu mai permite desfășurarea de activități sau jocuri în aer liber. Așadar, distracția se mută în interior o bună perioadă de acum înainte, iar unul dintre jocurile pe care le puteți juca în casă este ȚOMAPANT.  Pentru acest joc sunt necesare coli de scris și pixuri. Se poate juca pe echipe sau în doi jucători.

ȚOMAPANT reprezintă inițialele Ț – țări, O – orașe, M-munți, A – ape, P – plante, A – animale, N – nume, T – reprezintă totalul de puncte acumulate.

Fiecare jucător desenează pe foaia sa un tabel și notează aceste inițiale în partea de sus a coloanei.  Unul dintre ei începe să spună alfabetul în gând până celălalt spune „stop” și spune litera la care a ajuns.

În funcție de litera alfabetului la care a ajuns acesta, ambii jucători vor completa toate coloanele din tabel cu cuvinte care încep cu acea literă, pentru fiecare domeniu. Timpul maxim de completare este de 1 minut, iar dacă unul dintre jucători termină mai repede va spune „stop”, iar ceilalți trebuie să se oprească.

Se numără răspunsurile corecte și în ultima coloană se notează punctajul total. Se acordă 0 puncte pentru răspunsul incorect, 5 puncte pentru răspunsul corect, dar care a mai fost dat și de alții, 10 puncte pentru răspunsul corect dar care nu a mai fost dat și de alții.

Apoi se alege altă literă și se joacă până când tabelul este plin. Câștigă jucătorul sau echipa care a acumulat cele mai multe puncte.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?