Jocuri pe hârtie: cum se joacă „Avioanele”

0

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri pe hârtie este „Avioanele”. Copiii își pot exersa multe abilități atunci când joacă acest joc, în timp ce se și distrează de minune. Cu atât jocul este jucat mai des, cu atât mai repede îî va fi copilului să își dea seama de modul în care cel cu care jocă a desenat avioanele pe hârtia sa.

Jocul avioanele se joacă în doi jucători.

Fiecare jucător are nevoie de o foaie de hârtie de matematică, pe care adversarul nu o poate vedea pe tot parcursul jocului.

Pe foaie, fiecare jucător va face trasa câte un pătrat format din 10×10 pătrățele. Latura verticală a pătratului se notează cu cifre de la 1 la 10, cea orizonatala cu litere de la A la J. În interior, jucătorii vor desena câte 3 avioane astfel: vârful avionului (1 pătrățel), aripile avionului (în total 5 pătrățele), corpul (1 pătrățel) și o coadă (3 pătrățele).

Jucătorii vor trebui să identifce modul în care adversarul a desenat avioanele. Pentru acest lucru este nevoie să noteze fiecare pe foaia sa și punctele lovite ori ratate ale celuilalt. Pe rând, fiecare jucător încearcă să ghicească indicând coordonatele (unul de pe verticală, unul pe orizontală). Va primi răspunsul de la celălalt jucător, în funcție de punctul atins al avionului sau acesta va preciza că nu a fost lovit avionul, atunci când este cazul.  Atunci când este nimerit capul avionului, răspunsul va fi „Cap lovit!”. Jocul continuă până când unul dintre copii reușește să identifice poziția celor trei avioane ale adversarului.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?