Jocuri inteligente care dezvoltă creativitatea

0

Creativitatea copiilor nu are limite, mai ales atunci când aceasta este stimulată de către părinți și cu ajutorul unor jocuri inteligente. Iată trei jocuri inteligente care îi vor ajuta pe copiii de 5-6 ani să devină și mai creativi.

Jocuri pentru memorie

Copilul se duce în camera alăturată și începe să numere până la 10. În acest timp, tu pune pe masă câteva obiecte. Când copilul termină de numărat, cheamă-l să vadă ce este pe masă, timp de 30 de secunde. Apoi, acoperă obiectele cu un prosop, iar cel mic trebuie să ghicească ce obiecte erau pe masă și ce culoare aveau. Copiii de 5-6 ani pot memora 4 obiecte, în acest interval.

Desene din aluat

Prepară împreună cu copilul un aluat din 2 pahare de făină, sare, 1 pahar de apă și colorant alimentar. Aluatul care rezultă va trebui întins într-o foaie, pe masă. Acum, cel mic își va pune creativitatea la lucru și va desena din aluat diverse forme sau animalele preferate. Se poate folosi și de șabloane sau forme, dacă are la îndemână. Dacă doriți să păstrați aceste forme, le puteți coace în cuptor.

Ce este în cutie?

Pentru această activitate etse necesară o cutie în care vei pune câteva obiecte cât mai diferite. Copilul va fi legat la ochi și va alege un obiect pe care va trebui să îl pipăie, să îl analizeze și apoi să spună despre ce obiect este vorba. Pentru fiecare obiect pe care îl ghicește primește un punct, iar dacă greșește va primi o pedeapsă amuzantă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?