Joc de precizie cu mingea

0

Un joc de precizie cu mingea care îi va antrena pe jucători într-o competiţie captivantă. Pentru acest joc e nevoie de cel puţin doi copii şi câteva materiale din care se va confecţiona un panou special care va reprezenta ţinta spre care se trage cu migea. Jocul este cu atât mai interesat cu cât, pentru a se situa cât mai sus în clasament, jucătorii vor trebuie să rişte, să calculeze, să aibă o strategie proprie şi cel mai important, să aibă precizie.

De ce aveţi nevoie

Într-o bucată de carton cu suprafaţă de 1 metru pătrat faceţi cinci orificii cu diamentre de lungimi diferite. Cel mai mic dintre ele trebuie să fie puţin mai mare decât diametrul mingii cu care se joacă. Sub cel mai mic dintre orficii va fi notat numărul 100, sub următorul ca dimensiune 75, sub al treilea 50, apoi 25 şi sub cel mai mare dintre ele 5.

Aceste numere vor reprezenta punctele pe care le acumulează cel care reuşeşte să introducă mingea în săculețele din spatele orificiilor. Aceste săculeţe vor fi confecţionate din bucăţi de pânză şi trebuie să fie mai mari decât mingea. Săculețele trebuie să fie bine fixate pe partea din spatele panoului de carton. După ce panoul este confecţionat, se agaţă pe trunchiul unui copac sau pe un stâlp fixat bine. La cinci metri în faţă panoului se va desena o linie.

Cum se joacă:

Jucătorii se aşază în faţa liniei trasate şi fiecare are dreptul la 10 aruncări cu mingea. Jucătorul care aruncă spre panou trebuie să introducă mingea în orificiile care aduc cele mai multe puncte. Fiecare lovitură reuşită, va fi un punct câştigat şi se va trece pe o lista pe care este ţinut scorul. Jocul se desfăşoară energic şi poate fi jucat în 2 sau mai mulţi copii. Pentru că jocul să nu sufere întreruperi şi să se desfăşoare repede şi antrenant, ar fi de preferat să fie folosite mai multe mingi încă de la început, de dimensiuni egale. Recomandate pentru acest joc sunt mingile de tenis sau unele asemănătoare ca mărime.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?