Desenează pe întuneric!

0

“Desenează pe întuneric” este un joc pentru grupe de câte trei participanţi. Este dificil să scrii şi mai ales să desenezi pe întuneric, dar în anumite situaţii este posibil să ţi se pară foarte util să faci acest lucru.

Jocul acesta poate fi un bun antrenament, pentru că nu se ştie niciodată când vei avea nevoie să îţi foloseşti această abilitate, de a scrie sau a desena pe întuneric.

Fiecare participant primeşte câte o foaie de hârtie şi un creion, după care sunt împărţiţi în trei grupe de câte trei. Grupele sunt introduse pe rând într-o cameră unde este întuneric. Aici, fiecare jucător trebuie să scrie o frază dată şi să deseneze o figură simplă: frunză de stejar, o casă, o pisică şi aşa mai departe.

În camera întunecată va sta şi conducătorul jocului pentru a se convinge de certitudinea executării lucrărilor. Fiecare echipă are la dispoziţie câte şapte minute. Este ales apoi cel mai bun concurent din fiecare echipă, cei trei urmând să susţină o întrecere finală pe lumină, dar legaţi la ochi.

Pentru această etapă, pe o tablă împărţită în trei sau pe trei foi de hârtie mari, jucătorii legaţi la ochi vor trebui să execute cu cretă colorată un desen, cu aceeaşi temă pentru toţi, în cinci minute.

Spectatorii pot râde, dar nu au voie să facă niciun fel de comentariu până la sfârşitul jocului, când va fi desemnat câştigătorul. Într-o variantă mai simplă, pot fi desenate pe tablă unele părţi ale temei, urmând ca, după ce sunt legaţi la ochi, concurenţii să termine desenul. De exemplu, se desenează un cap mare de copil, care nu are ochi şi gură, părţi ce urmează a fi completate desenând cu ochii legaţi.

De fiecare dată la acest joc, copiii care participă sunt plini de entuziasm şi se amuză din plin, de aceea şi jocul se va repeta de câteva ori.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?