De-a şoarecele şi pisica

0

“De-a şoarecele şi pisica” este un joc pentru cel puţin şase participanţi, numărul maxim putând fi douăzeci.
Jucătorii se vor împărţi în două echipe, fiecare având un număr egal de copii. O echipă va forma grupa pisicilor, iar cealaltă pe aceea a şoarecilor.

Pisicile se vor aşeza în formă de cerc, fiecare jucător stând cu picioarele îndepărtate, având grijă să atingă cu încălţările lui pe cele ale vecinului. Mâinile vor fi ţinute încrucişate la spate.

Echipa şoarecilor va lua loc în interiorul cercului format de pisici. Pentru a supraveghea corectitudinea jocului, a evita discuțiiile şi a decide în eventualele mici neînţelegeri, va fi ales de la început şi un arbitru.

Jocul începe la un semnal dat de către arbitru. Fiecare şoarece trebuie să încerce să iasă din cercul pisicilor fără a fi simţit de acestea. În consecinţă el trebuie să se mişte fără zgomot și să treacă printre pisici fără să le atingă. Şoarecii au de urmat una dintre cele două căi posibile: fie să păşească peste picioarele alăturate a două pisici, fie să treacă târâș, printre picioarele unei pisici.

Dacă în timpul jocului unul dintre şoareci face zgomot sau râde este scos din cerc şi astfel echipa sa pierde un punct, respectivul nemaiputând concura la ieşirea din cerc. Dacă zgomotul sau râsul este produs de o pisică, echipa şoarecilor câştigă în mod automat un punct. În sfârşit, dacă în timpul trecerii peste cerc un şoarece atinge o pisică aceasta are voie să-l prindă și să-l elimine astfel din joc.

Şoarecii care trec cu bine cercul aduc echipei lor câte un punct. După ce toţi şoarecii au ieşit, urmează reintrarea în cerc, în aceleaşi condiţii, numai că acum vor veni din spatele pisicilor. La întoarcere au voie să participe şi cei care au fost eliminați în primul tur pentru zgomot sau fiindcă au fost prinşi. Pentru fiecare întoarcere fericită, fără a fi prinşi de pisici sau eliminați pentru zgomote, şoarecii mai recoltează câte un punct.

Când toţi şoarecii şi-au încheiat misiunea, rolurile se schimbă: ei devin pisici, iar fostele pisici se transformă în șoareci. Câştigă echipa care a realizat cel mai mare număr de puncte.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?