Cu ce se joacă copiii planetei

0

Mulți copii sunt astăzi nemulțumiți cu jocurile și jucăriile lor sau vor un telefon ori o tabletă nouă, la modă, cea mai tare bicicletă, minge de firmă etc. Se uită mereu la colegi, copiii din vecini, prieteni și chiar ajung să îi disprețuiască pe cei care sunt mai sărăcuți decât ei. Dacă bunica sau alte persoane mai învârstă le povestesc despre vremuri când se jucau cu cauciucuri, cutii, bețe, pietre sau îmbrăcau știuleți de porumb ca și păpuși, li se par povești.

Chiar dacă credeți sau nu, mai există și acum în lume copii care nu au jucării sau jocuri deloc, de fapt nu au nici cele mai importante condiții pentru a crește: casă, mâncare, haine, medicamente, rechizite și acces la școală. Iată câteva poze despre astfel de copii și să știți că sunt din zilele noastre, nu din trecut.
Când nu au cu ce se juca, copiii își confecționează singuri jucării.

Dacă nu au minge, nu e nici o problemă. Își fac una din cârpe, din ierburi uscate sau se joacă cu o cutie.

Acolo unde mâncarea și îmbrăcămintea sunt un lux, cu siguranță părinții copiilor nu își permit să le cumpere biciclete, trotinete, patine cu rotile sau mașinuțe scumpe. Dar se pare că sunt copii inventivi și se descurcă și fără.

Și cu siguranță se pot juca împreună multe jocuri în aer liber și să se bucure de copilărie.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?