Bătălia veselă

0

Pentru “Bătălia veselă” jucătorii trebuie să fie în număr cu soț: 2, 4, 6 și așa mai departe. Aceștia se vor împarți în două echipe. Fiecare jucător trebuie să aibă în mână un singur capac de la o sticlă de plastic sau chiar un cocoloș de hârtie.

Pentru ca jocul să se desfășoare în bune condiții este nevoie și de un arbitru! Jocul trebuie să se desfășoare într-o porțiune unde este pământ.

Pentru început, fiecare echipă va desena pe pământ câte un cerc cu diamentru de 3-5 metri, în funcție de numărul de copii care vor intra în joc. Cele două cercuri trebuie să fie egale și să fie desenate la o distanță de 5 metri unul de altul.

După ce cercurile au fost desenate, fiecare echipă intră în câte un cerc și jocul începe atunci când arbitrul da semnalul de start.

Cum se joacă: Fiecare echipă trebuie să arunce dopurile proprii în cercul echipei adverse. Fiecare dop care va cădea în exteriorul cercului echipei adverse este considerat pierdut și nu mai poate fi adus în joc. Dopurile care cad în interiorul cercurilor trebuie să fie culese și aruncate din nou în cercul adversarilor. Nu este permisă respingerea dopurilor cu mână sau cu o altă parte a corpului, dar jucătorii pot face zid în fața tirului adversarilor, urmărind ca dopurile acestora să iasă în afară. Când arbitrul dă semnalul de oprire, după ce timpul de joc stabilit de la început expiră, toți jucătorii rămân pe loc și se număra dopurile care se găsesc în interiorul cercurilor. Echipa în al cărei cerc sunt mai puține dopuri este cea care care câștigă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?