Ai memorie vizuală?

0

Unul dintre participanţi va fi conducătorul jocului. El va aşeza pe masă 12 obiecte diferite şi le va acoperi apoi cu un ziar. După aceasta, îi va chema în jurul mesei pe toţi ceilalţi jucători.

La un semnal, ziarul va fi ridicat şi toţi vor putea privi obiectele timp de un minut, după care se vor întoarce cu spatele. Conducătorul jocului va lua repede unul dintre obiecte şi-l va ascunde în buzunar, după care îi va invita pe toţi participanţii la joc să privească din nou masa timp de zece secunde, urmând ca, la o nouă comandă, să se întoarcă iar cu spatele.

Acum obiectul ascuns va fi reaşezat pe masă, dar un nou obiect va dispărea de pe masă şi jucătorii vor putea să privească iar masa timp de zece secunde. Această mişcare se repetă de cinci ori. Este permis ca un singur obiect să fie ascuns de două ori.

După ce au fost ascunse, pe rând, cele cinci obiecte, masa va fi acoperită din nou cu ziarul, iar participanţii la joc îşi vor testa acum memoria vizuală, trebuie să scrie pe o bucată de hârtie denumirea celor cinci obiecte ascunse, exact în oridinea în care ele au fost luate.

Pentru fiecare răspuns corect se acordă câte un punct.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?