Cum a fost păcălit regele

0

Un rege a hotărât să îşi concedieze unul dintre miniştri. Chiar dacă nu îi mai era de folos la palat, regele s-a decis să îl concedieze pe supusul sau fără să îi rănească sentimentele, fiindu-i recunoscător pentru anii în care l-a slujit şi i-a fost loial.

Atunci, regele l-a chemat la el pe ministrul său şi i-a cerut să extragă un bilet dintr-un bol. Regele i-a explicat că sunt două bilețele, iar unul îi va decide soarta. Pe unul dintre bilețele scrie “Eşti concediat” pe celălalt scrie “Rămâi ministru”,  i-a spus regele.

Înainte să ajungă să îşi decidă soarta, ministrul a aflat de la un spion de încredere că pe ambele bilete scrie “Eşti concediat”.

Ce credeţi că a făcut ministrul pentru a-şi salva funcţia?

Aflat faţă în faţă cu regele, ministrul a făcut un gest neaşteptat. Ministrul i-a spus regelui că este foarte îngrijorat şi se teme pentru soarta lui şi atunci a spus: “Aleg acest bilet” apoi l-a îndesat rapid în gură şi l-a înghiţit.

Apoi ministrul îi spune regelui: “Maria Ta, acum te rog să îmi spui ce scrie pe biletul care a rămas ca să ştiu şi eu ce soarta mi-am ales atunci când am înghițit biletul”. Bineînţeles că pe biletul rămas scria “Eşti concediat”.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?