4 ghicitori despre plante

0

Dacă eşti fascinat de natură, următoarele ghicitori sunt perfecte pentru tine. Citeşte-le cu atenţie şi află răspunsul!

1. Sunt un copac mare cu o tulpină groasă şi puternică. Pentru mulţi oameni sunt un simbol al puterii. În coroana mea se adăpostesc veveriţele care găsesc la mine hrana lor preferată. Veveriţele care mă vizitează fac o treaba bună, pentru că o parte din hrană o îngroapă şi din ea răsar noi copaci.

2. Sunt o rădăcina mare şi portocalie şi am frunze verzi. Sunt o sursă importantă de vitamina A şi ţi se spune mereu să mă mănânci dacă vrei să vezi în întuneric. Să ştii că acest lucru este adevărat: dacă mă mănânci, vederea ta se va îmbunătăţi, vei vedea mai bine chiar şi când e întuneric şi de asemenea te ajut să te protejezi de multe boli.

3.Sunt un copac frumos care arăt ca şi cum ar dormi tot timpul. Frunzele mele au o culoare verde deschis, iar crengile sunt lungi şi se leagănă în vânt. Rădăcinile mele sunt la suprafaţă. Din crengile mele oamenii confecţionează coşuri.

4. Foarte mulţi ani oamenii s-au temut să mă mănânce din cauza rudelor mele otrăvitoare. Deşi toţi spuneţi că sunt o legumă, de fapt sunt un fruct. Într-o zi o persoană curajoasă a descoperit că nu sunt doar comestibilă, dar şi delicioasă. Acum mă foloseşti tot timpul mai ales la sosurile pentru pizza sau în salate aromate şi colorate.

1.Stejar; 2. Morcov; 3. Salcia; 4. Roșia


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?