Tipuri de colegi de bancă de care să te fereşti la şcoală

0

Un lucru extrem de important în primele zile de şcoală este să îţi alegi colegul de bancă. Dacă eşti într-un colectiv nou, profită de primele zile de şcoală care de regulă sunt mai lejere, ca să observi ce fel de colegi ai şi să încerci să îţi faci o idee despre fiecare dintre ei, iar abia apoi să îţi alegi pe cineva, cu cine crezi că te-ai înţelege bine, că să îţi fie coleg de bancă. Dacă vorbim de colegii pe care îi cunoști din anii trecuţi, atunci misiunea e mai uşoară pentru că îi ştii pe fiecare în parte şi deja ai o idee despre cel sau cea cu care ţi-ar plăcea să împărţi banca.

Indiferent în care dintre cele două situaţii te afli, ţine cont de câteva lucruri atunci când alegi cu cine vei sta în bancă. Ţine cont că alegerea colegului de bancă este importantă, pentru că o persoană nepotrivită ţi-ar putea ruina întregul an şcolar. Iată aşadar de ce tip de colegi de bancă ar trebui să te fereşti, dacă vrei să ai rezultate bune la învăţătură.

Cel care se joacă în continuu

Un coleg de bancă înnebunit după jocuri video ţi-ar putea face mari probleme. Vorbim de acel tip de copii care petrec foarte mult timp cu astfel de jocuri şi pentru care acestea au devenit o dependenţă la care nu pot renunţa nici măcar în timpul orelor. Mai devreme sau mai târziu, un coleg care se joacă în timpul orelor pe tabletă sau telefon va avea de suferit şi cu siguranţă nu ţi-ai dori să intri în bucluc alături de el, atunci când va fi dus în biroul directorului şcolii pentru a da explicaţii.

Chiulangiul

Încearcă să te fereşti de colegii chiulangii şi în niciun caz nu alege să stai în bancă cu unul dintre cei care absentează des de la ore. Un astfel de coleg de bancă va încerca în permanență să te convingă să chiuliţi împreună. Alege mai degrabă un coleg care stă la ore, indiferent cât de tentantă ar fi o plimbare în parc sau un film la cinematograf.

Preferatul profesorilor

În aproape orice clasă există câte un elev care este preferatul profesorilor. Unui astfel de coleg nu ai ce să îi reproşezi, din contră, poate fi chiar un model pentru ceilalţi, însă nu te-ar avantaja cu nimic să stai lângă cel pe care profesorul îl îndrăgeşte cel mai mult din clasă.

Nepăsătorul

Nepăsătorul este uşor de recunoscut pentru că este cel care de regulă vine la şcoală…cu mâinile în buzunar. Îl vei recunoaşte, pentru că niciodată nu are nimic pe bancă – pixuri , căiete sau cărţi – şi e într-o permanentă stare de agitaţie pentru că încearcă să se intereseze care au fost temele pentru ora ce stă să înceapă sau ce aţi avut de învăţat. Acest gen de coleg de bancă îţi va distrage tot timpul atenţia de la ore, fie că îţi va cere ceva de scris, fie că va încerca să copieze de la tine în timpul testelor.

Vorbăreţul

Între colegii care sunt doar prietenoşi şi cei care vorbesc fără încetare este o linie destul de fină. Dacă vrei să te concentrezi la ore şi să fii atent la tot ce predă profesorul, evită să stai în bancă cu un coleg care vorbeşte tot timpul şi nu conteneşte să povestească tot ce i s-a întâmplat, toate emisiunile pe care le-a urmărit şi orice altceva îi mai trece prin cap. Profesorii nu apreciază zgomotul în timpul orelor, aşadar evita să stai lângă un astfel de coleg dacă nu vrei să ai probleme cu profesorii.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?