Superstiţii din jurul lumii: cum să ai noroc la examene

0

Fiecare elev are un ritual al lui înainte de examene. Unii preferă să nu mai înveţe sau să citească nimic cu o zi înainte, alţii îşi iau cu ei un obiect pe care îl consideră norocos, alţii intră în panică dacă întâlnesc pe drum spre şcoală o pisică neagră. Superstiţiile există şi au existat mereu. Cele mai multe dintre superstiţii, mai ales cele legate de noroc, provin din Asia.

Ţine însă cont că aceste ritualuri şi superstiţii te pot ajută să ai un confort psihic şi să te simţi cât mai relaxat, dar nu vei putea lua examenele dacă nu înveţi.

Iată câteva dintre ele pe care le au elevii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

  • Unele eleve îşi împletesc părul înainte de examene şi evita să îl poarte simplu, strâns în coadă, pentru a fi ferite de ghinion.
  • În ziua examenului, unii elevi iau toate cărţile şi caietele cu ei. Chiar dacă nu le vor mai deschide înainte de a intra în examen, acest ritual, spun mulţi elevi care l-au încercat, poartă noroc.
  • Pixul, stiloul sau creionul norocos. Un elev care vrea să treacă cu bine examenele ştie deja care sunt ustensilele de scris care i-au adus cele mai mari victorii până atunci. Pot fi şi cele pe care le-a folosit încă din clasa I.
  • O gustare dulce înainte de examen îţi poartă noroc.
  • Dacă pisica neagră este considerată aducătoare de ghinion, nu acelaşi lucru se poate spune despre câinele negru. Înainte de examen, mulţi elevi fac tot posibilul să întâlnească în drum spre şcoală un câine negru, care aduce noroc şi reuşite la examen.

Ce spun experții:

Unele ritualuri au explicaţii științifice, cum ar fi cel cu gustarea dulce înainte de a intra în examen. Se ştie că zahărul oferă energie şi reduce oboseala.

Când ai energie, te poţi concentra bine şi poţi să te descurci bine la examen. Dar niciun ritual nu poate ajuta, dacă elevul nu s-a pregătit pentru examen.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?