Prima zi la o nouă şcoală – cum te pregăteşti

1

Zilele de vacanţă sunt deja numărate şi mulţi dintre copii încep să fie nerăbdători să se întoarcă la şcoală. Poate unii dintre voi veţi începe anul într-o şcoală nouă şi, în cazul vostru, nerăbdarea se împleteşte cu emoţia. Iată câteva sfaturi de care poţi să ţii cont atunci când mergi la o şcoală nouă pentru a nu simţi nicio diferenţă.

Prima impresie contează

Înainte de a-ţi cunoaşte colegii şi profesorii, aminteşte-ţi că prima impresie contează şi gândeşte-te ce fel de impresie vrei să le faci acestora în prima zi de şcoală. Este recomandat ca într-o astfel de situaţie să fii prietenos, să îi priveşti în ochi pe ceilalţi şi să fii atent la ce se discută în clasă. Atunci când eşti mulţumit de felul în care te tratează cei din jur te vei simţi din ce în ce mai bine în noua clasă.

Fă-ţi prieteni

În prima zi de şcoală încearcă să te împrieteneşti cu cât mai mulţi copii, atât din clasa ta, cât şi din clasele paralele. Nu ezita să mergi la ei, să te prezinţi şi să faci conversaţie. Dacă noii tăi colegi nu vin să facă cunoştinţă cu tine, atunci fii tu cel care sparge gheaţa – pune-le întrebări, spune-le ceva despre tine, povesteşte-le despre hobbiurile tale, zâmbeşte şi caută preocupări comune cu ale colegilor tăi. Încearcă să socializezi cu toţi colegii, nu te izola doar în cadrul unui singur grup.

Un început reuşit

Odată cu apropierea începutului de an şcolar emoţiile cresc pentru orice elev care îşi va cunoaşte acum pentru prima dată colegii şi profesorii. Pentru a mai scăpa de această tensiune poţi să profiţi de ultimele zile de vară pentru a te familiariza cu noul tău loc în care vei merge zi de zi. Poţi să faci un tur al şcolii, să cauţi clasa în care vei învăţa, să te interesezi cine îţi sunt colegii şi chiar să îi întâlneşti pe unii dintre profesori înainte de a vă întâlni la ore. În prima zi de şcoală păşeşte cu dreptul: trezeşte-te devreme, ia un mic dejun sănătos, alege o ţinută confortabilă care să te ajute să ai încredere în tine şi pleacă spre şcoală în aşa fel încât să nu ajungi în ultimul moment.

Despre temeri

Atunci când urmează să intri într-un nou colectiv e normal să ai temeri şi îngrijorări. Este foarte important că înainte de începerea şcolii să scapi de stările de nesiguranţă şi frică. Încearcă să afli cât mai multe despre şcoală şi despre viitorii colegi, iar graţie internetului şi reţelelor de socializare poţi face acest lucru foarte uşor. Vorbeşte şi cu alţi copii de vârsta ta pentru a află cum stau treburile şi în alte clase, la alte şcoli. Poţi învaţă foarte multe din experienţele altor copii!

Stabileşte obiectivele la început de an

La început de an şcolar stabileşte-ţi obiectivele pe care doreşti să le atingi până la final. Din prima zi de şcoală poţi deja să începi să lucrezi în acea direcţie care te va duce tot mai aproape de obiectivul pe care ţi l-ai propus.Un comentariu

  1. nu mai merge chestia asta cu a fi prietenos si alte shit-uri
    acum trebuie sa te imbraci cat mai serios si sa ai un "statement"
    lumea e prea rea ca eu sa mai fiu buna cu lumea

     (0)
     (1)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?