Prima zi de gradiniță: rechizite necesare

0

Copilul tău începe anul acesta grădiniţa, iar tu faci ultimele pregătiri pentru ca micuţul tău să aibă tot ce îi este necesar. Cerinţele pot diferi de la o grădiniţă la alta în funcţie de specializarea respectivei grădiniţe, programa şcolară sau cerinţele pe care le are educatoarea.

Totuşi, fiecare părinte care îşi duce copilul în primul an la grădiniţă este „începător” la acest capitol, aşadar mai jos găseşti o listă  care te poate ajuta să îţi faci o idee şi să te orietezi mai uşor atunci când mergi să îi cumperi copilului strictul necesar pentru primul an de grădiniţă.

Chiar dacă tentaţiile sunt mari în faţa rafturilor cu caiete de pe coperţile cărora privesc prinţesele Disney sau cei mai iscusiţi roboţi, încearcă să îi rezişti celui mic şi să cumperi înainte de orice rechizitele strict necesare primului an de grădiniță.

Cadourile şi surprizele pot veni şi pe parcurs, însă începutul anului şcolar e aproape şi nu este momentul să intri în panică, în ultimele zile, pentru că nu i-ai cumpărat cele necesare.

Dacă ai terminat deja cu cumpărăturile şi pregătirile pentru grădiniţa celui mic, atunci consideră-te un părinte fericit. De cele mai multe ori însă, îţi aduci aminte chiar cu câteva zile înainte că ai mai uitat să iei una sau alta, lucruri importante sau poate mai puţin importante. Aşadar, nu strică să mai treci o dată în revistă ceea ce ai achiziţionat deja şi, în cazul acesta, lista de mai jos îţi poate fi de ajutor şi ţie.

Iată care sunt rechizitele de care micuţul are nevoie încă din primele zile la grădiniţă:

Gentuţă sau ghiozdan de grădiniţă

Penar

Caiete de desen

Creioane simple

Set de creioane colorate

Acuarele şi pensule

Ascuţitoare

Plastilină

Lipici

Hârtie colorată glase şi creponată

Cartoane colorate

Cărţi de colorat

Şnur colorat, panglici, alte materiale care i-ar putea fi de folos pentru activităţile creative

Bloc de desen sau hârtie pentru desen

Jocuri educative: de construcţie, puzzle etc.

Jucării: o păpuşă pentru fetiţe, maşină/trenuleţ/roboţi pentru băieţi

Foarfec grădiniţă special pentru copii

Caiete speciale: matematică, dezvoltarea vorbirii etc

Dacă anul acesta copilul tău merge la grădiniţă la grupa mare va avea nevoie de câteva lucruri în plus faţă de cele enumerate mai sus.

Caiete de desen

Caiete cu foaie velină

Cărţi de poveşti

Caiet de matematică

Cretă colorată

În cele mai multe cazuri, educatoarele le dau părinţilor, înainte să înceapă anul şcolar, lista cu rechizite necesare. În alte grădiniţe, cadrele didactice aleg să transmită pe mail necesarul de rechizite. De asemenea, dacă grădiniţa la care urmează să meargă copilul tău are un site de prezentare este posibil să afişeze acolo lista de rechizite şi alte lucruri importante pe care trebuie să le ştie părinţii înainte să înceapă anul şcolar.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?